Kobayashi: “Ik heb veel geluk gehad”

In 2009 wilde Kamui Kobayashi zich omwille van slechte resultaten bijna terug aan het werk zetten in het restaurant van zijn vader. Een wereld van verschil dus met 2010 want dan rijdt hij Formule 1.
Als Timo Glock zich in 2009 zelf hardhandig in de bandenmuur rijdt is bij Toyota geen andere optie mogelijk dan het inzetten van een vervanger voor de Duitser. Glock blesseerde zijn onderbeen maar verklaarde tijdens de volgende GP al dat hij terug klaar zou zijn om te racen.

Toch behield Kamui Kobayashi, de vervanger, zijn zitje. In de ogen van veel supporters deed hij het dan ook meteen beter dan Glock in de TF109. Voor Kobayashi werd de overstap naar Sauber een feit aangzien Toyota zelf voor de exit opteerde. Een verrassing in ieders ogen, vooral in die van Kobayashi zelf!

“Ik ben niet iemand die snel zal opgeven maar toch moet ik toegeven dat ik mijn huidige positie helemaal niet verwacht had. Als buitenstaander kun je hun beslissing moeilijk geloven want mensen vergeten je snel als je niet goed kan presteren. Ik heb geluk gehad maar ik ben echt enorm tevreden. Geluk in combinatie met omstandigeheden, dat is wat je toekomst bepaald”, aldus de dolgelukkige Kobayashi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}