Kreeg Piquet immuniteit in ruil voor het leveren van bewijzen?

Als we FIA-president Max Mosley mogen geloven heeft men bij Nelson Piquet een verklaring afgenomen onder een belangrijke voorwaarde. Piquet zou alles bekennen maar in ruil voor zijn eerlijkheid niet gestraft worden.

De Franse renstal Renault deelde gisteren aan de pers mee dat het een klacht zou gaan indienen tegen haar voormalig rijder Nelson Piquet en dat omwille van de verklaring die de Braziliaan aan de FIA afleverde. Indien het verhaal van Piquet gelogen zou zijn kan Renault later dus wel een schadevergoeding gaan eisen voor het gezichtsverlies dat het geleden heeft. Piquet zou nu volgens Mosley de verklaring ook nog eens hebben laten afnemen onder voorwaarde dat de FIA hem geen enkele vorm van straf zou opleggen.

“Ik weet niet exact hoe alles verlopen is maar ik kan wel al vertellen dat Piquet ons zijn verhaal onder een bepaalde voorwaarde heeft gedaan. De FIA zou hem niet bestraffen als hij een eerlijke verklaring zou afleggen”, aldus Max Mosley aan The Times.

Renault gaf eerder vandaag aan dat het een klacht heeft ingediend tegen Piquet Jr. en z’n vader. Die klacht wordt echter niet door de FIA behandeld en daar heeft Piquet dus uiteraard geen immuniteit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}