Krijgen we voor het eerst door 12 strafpunten een raceban voor een F1-piloot?

De kans is groot dat we in de loop van de komende races voor het eerst een raceban voor een F1-piloot krijgen omdat hij twaalf strafpunten verzamelde binnen een periode van twaalf maanden.

Sebastian Vettel kwam al eens in de buurt van een mogelijke raceban. Vettel stond voorafgaand aan de GP van Oostenrijk op negen strafpunten, drie strafpunten verwijderd van een raceban. Wanneer een rijder over een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt dan krijgt hij immers een raceban voor de eerstvolgende race.

Vettel kreeg echter geen strafpunten in Oostenrijk, waardoor er twee strafpunten van een jaar daarvoor wegvielen en de teller van Vettel opnieuw op zeven strafpunten kwam te staan. Een veel groter probleem heeft echter Daniil Kvyat.

De Rus zijn teller staat na de GP van Groot-Brittannië immers ook op negen strafpunten. Kvyat kreeg tijdens de race immers twee strafpunten voor zijn aanrijding met teamgenoot Carlos Sainz.

Kvyat is daardoor nog maar drie strafpunten verwijderd van een raceban. Problematischer voor Kvyat is echter dat pas na de GP van de Verenigde Staten twee strafpunten wegvallen. De Rus moet zich dus nog maar liefst zeven (!) races koest houden en perfect binnen de lijntjes kleuren indien hij wil vermijden dat hij een raceban krijgt.

En laat nu net daar de reputatie tegenzitten. Kvyat is op een of andere manier om de paar races betrokken bij één of ander incident, wat er dus zou voor kunnen zorgen dat we voor het eerst ooit een raceban voor een F1-piloot krijgen nadat hij binnen de twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelde. Het zou alvast een twijfelachtige eer voor Kvyat zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023