Toto Wolff wil duidelijkheid over de toekomst alvorens Bottas een nieuw contract te geven

Toto Wolff heeft laten weten dat hij eerst de situatie grondig wil analyseren voor hij Bottas een nieuw contract laat tekenen.

Door het plotse vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg moest Toto Wolff afgelopen winter op zoek naar een vervanger en hij vond die in de persoon van de Fin Valtteri Bottas. De Oostenrijker moest Bottas vrijkopen bij Williams en hij liet Hem een contract tekenen van één jaar.

Bottas heeft zijn start bij Mercedes niet gemist want hij wist al twee races op zijn naam te schrijven. Hij telt wel 22 punten achterstand op teamgenoot Lewis Hamilton maar in acht genomen dat de Engelsman een drievoudig wereldkampioen is en aan zijn vijfde seizoen bezig is bij de Duitsers, is dat een prima prestatie.

Hamilton heeft ook steeds de mond vol van de positieve sfeer die zijn nieuwe teamgenoot heeft meegebracht naar het team en dat is, op zijn zachtst gezegd, wel anders geweest met zijn vorige teamgenoot Nico Rosberg.

Je zou dus denken dat het voor teambaas Toto Wolff vanzelfsprekend zou zijn om Bottas langer te verbinden aan het team maar niets is minder waar. De Oostenrijker wil eerst bekijken hoe de situatie op de rijdersmarkt zal evolueren en hij wil vooral verder kijken dan 2018, het doel is om vooruit te kijken naar 2019 en 2020.

“Ik hoop dat we na een goede race in Boedapest ergens op een strand kunnen afwegen wat goed of wat slecht is voor het team,” vertelt Wolff.

Deze week nog ging het gerucht de ronde dat Mercedes zou proberen om een meerjarige overeenkomst met Sebastian Vettel te sluiten. Het zou de Duitsers in staat stellen om zeker een meervoudige wereldkampioen achter het stuur van één van hun wagens te hebben, dit indien Lewis Hamilton eind volgend jaar zou beslissen om Mercedes te verlaten. Het contract van het legendarische merk uit Stuttgart met de Formule 1 loopt trouwens ook af in 2020 en zodoende zou Vettel kunnen tekenen tot het einde van dat seizoen.

Bottas zelf lijkt zich niet al te veel zorgen te maken over zijn toekomst bij Mercedes en is bereid om te wachten op de beslissing van Wolff.

“Eerst en vooral moeten er nog gesprekken plaatsvinden en daarna kunnen we misschien een contract opmaken en een mededeling doen over de toekomst,” aldus Bottas. “We naderen het midden van het seizoen en ik verwacht dat we tijdens de zomerstop zullen praten.”

“De eerstvolgende weken zal je niets van mij horen,” gaat de Fin verder. “Mijn belangrijkste doel is een lange stabiele relatie uit te bouwen met het team. We zullen nog wat geduld moeten oefenen en zien hoe de dingen verder evolueren maar dat is mijn hoofddoel.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023