Kubica en Heidfeld blijven bij BMW in 2008

BMW Sauber meldt dat het volgend seizoen haar huidige rijdersbezetting zal behouden, nadat het tot een overeenkomst kwam met de Duitser Nick Heidfeld. BMW motorsport directeur Mario Theissen liet het volgende weten.

"Zowel Nick als Robert hebben zeer goede resultaten afgeleverd gedurende dit seizoen. Mede dankzij hen heeft het BMW Sauber F1 Team zich kunnen vestigen als 3e beste team in de Formule 1."

Over Nick Heidfeld had hij het volgende te zeggen.

"42 punten in het WK en 2 podiumplaatsen zeggen alles. Dankzij zijn uitgebreide ervaring levert hij een essentiële bijdrage in de vooruitgang van het team."

Desondanks duurde het een hele tijd voor een contract met Heidfeld officieel werd. Nick Heidfeld heeft echter geen enkele twijfel gehad over zijn verdere samenwerking met BMW.

"Voor mij is het altijd duidelijk geweest dat ik verder wilde rijdjen voor het BMW Sauber F1 Team, en ik heb er nooit aan getwijfeld dat dat zo zou zijn. Het is geweldig om een nieuw team te helpen opbouwen en ik draag er mijn steentje toe bij.

Robert Kubica werd eerder al bevestigd voor het seizoen 2008. Mario Theissen geeft uitleg.

"Voor Robert is 2007 zijn eerste seizoen in de hoogste tak van de motorsport. In zijn korte F1 carrière bewees hij dat hij de gelijk is van Nick. Hij is extreem snel en voor iemand zo jong heeft hij een uitstekende technische bagage."

De Pool zelf is ook zeer ambitieus.

"We moeten ons nu concentreren om de ambitieuze doelen te bereiken en ik ben er zeker van dat het team me alle nodige middelen zal geven waardoor ik hen kan belonen voor hun vertrouwen."