World Series Spa : goede zaak voor Parente

De jonge honden van de World Series zaten dit weekend te Spa als opener voor de 1000 kilometer race. Een klasse met telkenmale heel wat spektakel. Het begon in alle geval al zeer bewogen toen in de eerste race op zaterdag Molina een heuse zweefvlucht door La Source maakte. De piloot kwam er zonder kleerscheuren uit maar het oogde op zijn minst gezegd zeer spectaculair. In het geharrewar kon onze landgenoot Bertrand Baguette zowaar van de 5de naar de 2de plaats schuiven, achter poleman en SpykerF1 testrijder Fauzy. Lang duurde het feest niet want eerst moest Baguette een opzittende Parente voorlaten en na de pitstops zakte hij uiteindelijk naar een vijfde plaats, net voor die andere SpykerF1 testrijder : Giedo Van Der Garde.

Parente slaagde erin Fauzy van de kop te verdrijven. Die moest zich nog zorgen beginnen maken over de aandringende Hanley. Maar in de feature race haalde Alvaro Parente dus zijn slag thuis en streek het grootst aantal punten op. Een goede zaak voor hem aangezien concurrent Albuquerque slechts 7de werd.

In de tweede race, de sprintrace op zondag, worden de eerste 10 finishers omgedraaid op de grid. De Serviër Pavlovic kan zo vanop pole weg. Weeral is Ben Hanley in zeer goede doen en gedurende heel de wedstrijd hangt hij dreigend achter Milos Pavlovic. Maar de oudgediende Serviër laat zich niet van de wijs brengen en haalt zijn eerste zege binnen. Ook Salvador Duran rijdt weer een ijzersterke race op weg naar het podium. Voor Baguette was de race over na amper één ronde. Een plotse breuk aan de koppeling dwong hem naar de pits voor opgave.

"Soms onderstuur, dan weer overstuur, zeer vreemd" zegt Felipe Albuquerque. Hij beperkt met een 4de plaats de schade in het kampioenschap. Daar ligt Vettel nog steeds aan kop maar Parente zit reeds op één schamel puntje afstand. Hanley en Pavlovic cashen in op hun goede weekend en vervoegen de top van de tabellen. Albuquerque doet de minst goede zaak en zakt naar een 4de plaats.

De volgende afspraak is begin september in Donington.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner