Kubica gelooft nog in z’n kansen op de titel

Robert Kubica geeft de hoop op een eerste wereldtitel nog niet op. De Poolse rijder is van mening dat de dertien punten achterstand op de WK-leider Lewis Hamilton niet rampzalig zijn en sluit zichzelf nog lang niet uit voor de wereldtitel.

Raikkonen vertelde eerder deze week al aan de pers dat hij enkel Massa en Hamilton als rechtstreekse rivalen ziet, iets waar Kubica het dus niet mee eens schijnt te zijn.

“Ik probeer, zoals altijd, het beste van mezelf te geven met de bedoeling zoveel mogelijk punten te behalen. We zitten inderdaad niet meer zo dicht bij McLaren en Ferrari als in het begin van het seizoen maar ook dat kan zo weer veranderen. Ik hoop op verbeteringen voor dit weekend en als dat niet het geval is zal ik me waarschijnlijk geen kanshebber meer kunnen noemen”, aldus Robert Kubica.

Kubica zegt dat hij zijn doelstelling voor dit seizoen in ieder geval al heeft bereikt en dat het strijden om de wereldtitel eigenlijk nog niet tot z’n doelen behoorde. BMW heeft dit seizoen duidelijk hard gewerkt aan de wagen van 2008 met als resultaat de derde positie bij de constructeurs. Toch maakte de Duitse renstal enkele fouten.

“De andere zijn eigenlijk iets beter geworden doorheen het seizoen maar we mogen niet vergeten dat we vaak last hadden met onze bandendruk gedurende diverse kwalificaties. Ik kon dan toch op slechts één tiende van Felipe Massa eindigen. De wagen is dus niet slecht maar ik kan niet ontkennen dat we fouten hebben gemaakt. De mensen binnen het team weken hard om deze weer recht te zetten."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022