Kubica voelt zich nu al thuis bij Renault

De Poolse rijder Robert Kubica voelt zich momenteel al helemaal thuis bij de Franse renstal Renault. Ook sprak Kubica zich positief uit over de tests in de nieuwe R30.
Robert Kubica speelde aan het einde van vorig seizoen liever op veilig. De Poolse rijder wilde, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kimi Raikkonen, niet graag afscheid nemen van de sport. Hij stapte over naar Renault want BMW hield het namelijk voor bekeken met de sport en op dat ogenblik was ook nog lang niet zeker dat Peter Sauber de renstal in 2010 actief zou kunnen houden. Kubica heeft in elk geval zeker nog geen spijt van zijn beslissing.

“Bij Renault heb ik duidelijk de gelegenheid gekregen om mezelf opnieuw te tonen. Ik kan er samenwerken met een groep toffe medewerkers en voel me er dus nu al thuis. De uitdaging is om Renault terug naar de top te brengen en het is duidelijk dat echt iedereen daar heel veel moeite voor doet. Wat het testen betreft is het zo dat we vooruitgang boeken. Het is erg belangrijk om de juiste afstelling voor de R30 te vinden en dat ik er me vervolgens goed in voel. We gaan duidelijk de goede richting uit”, aldus Robert Kubica.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}