Laatste strohalm voor Manor?

Enkele dagen geleden toonden we u een foto van het Manor F1-team. De medewerkers poseerden met een schaalmodel van wat hun wagen voor 2017 moest worden. Dat ging niet door omdat er geen overnemer voor de renstal werd gevonden.

De fabriek sloot en daarmee leek het verhaal van Manor in de Formule 1 geschreven. Leek. Want ondertussen meldt de Finse krant ‘Turun Sanomat’ dat er nog hoop is voor het team.

Een Indonesische investeringsgroep heeft immers nog altijd interesse in het team. Leider van de investeerders is Ricardo Geleal. De Indonesiër is CEO van Jangoya Ayam Company, de Indonesische tak van de fastfoodgigant ‘Kentucky Fried Chicken’.

Een F1-team zou een logische stap zijn voor Geleal. Hij was in 2016 eigenaar van een GP2 team met bijhorende KFC-livery. Een van de rijders was trouwens zoon Sean, die vijftiende werd in het eindklassement met 24 punten.

Het blijvende geaarzel van de investeerders heeft twee redenen. Ten eerste is de groep niet zeker of Manor nog verborgen schulden heeft. Daarnaast wil het ook de prijs laten zakken. Het feit dat de fabriek nu gesloten is, is alvast een argument in het voordeel van de Indonesiërs.

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print