Lamborghini in de F1? “Als de condities goed zijn”

Wie kent Stefano Domenicali nog? De gebrilde Italiaan was ooit teambaas bij Ferrari. Nu is hij CEO bij Lamborghini. Domenicali zou graag met de superwagenfabrikant de stap richting de F1 zetten.

Lamborghini was al eerder actief in de Formule 1. Het Italiaanse merk met de stier als logo maakte tussen ‘89 en ‘93 motoren voor een aantal teams. In ‘91 was het zelfs eigenaar van team Modena (de Italiaanse stad waar Lambo gevestigd is). Dat was echter geen succes. Met onze landgenoot Eric Van de Poele en de Italiaan Larini als rijdersduo haalden de Italianen geen enkel punt.

Met Domenicali als CEO is de link naar een terugkeer naar de F1 wel snel gelegd. Enkele Spaanse media vroegen Domenicali dan ook of een comeback voor Lamborghini mogelijk is.

“Daar raak je een gevoelige plek”, begint Domenicali zijn uitleg. “Ik zou heel graag de stap zetten. Maar momenteel hebben we andere prioriteiten en daar moeten we ons op focussen. Motorsport zal wel altijd een deel zijn van Lamborghini. Als het platform F1 verandert dan is het antwoord ‘waarom niet?'”

Met een veranderend platform doelt Domenicali op twee zaken. Enerzijds is er de uitstraling van de F1. Die is niet meer wat het geweest is volgens de Italiaan: “Als de sport weer de uitstraling van vroeger krijgt dan zou de deur makkelijker voor ons opengaan.”

Een tweede voorwaarde is het financiële aspect.

“Voor ons zijn de kosten om in de sport te stappen te hoog. Voeg daar nog de racekosten bij en dan wordt het heel moeilijk”, geeft Domenicali toe. “Maar als we daar een verandering in zien denk ik dat we het moeten overwegen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print