Lando Norris: “Mercedes-motor zal McLaren dichter bij de top van de F1 brengen”

McLaren-rijder Lando Norris is erg tevreden over de nieuwe Mercedes-motor waarmee hij dit jaar zal racen.


Na enkele jaren met de Honda-motor en vervolgens motoren van Renault maakt McLaren dit jaar de overstap naar Mercedes-krachtbronnen. Uitgerekend die motor ligt mee aan de basis van het succes en de dominantie van het Mercedes F1-team. Lando Norris is alvast erg enthousiast over de overstap naar Mercedes-motoren.

“Ik denk dat het pakket over het algemeen beter is,” vertelde Norris tegenover ‘Motorsport.com’. “Er is meer power, meer betrouwbaarheid. En het is een pakket dat iets beter in de wagen past.”

“Over het algemeen zijn er veel positieve aspecten aan de samenwerking met Mercedes. Ik ben er echter ook van overtuigd dat er enkele dingen zijn die we moeten zullen gaan begrijpen en die niet zomaar vanzelf zullen gaan.”

Volgens Norris zal de overstap van de Renault-motor naar motoren van Mercedes voor enkele aanpassingsproblemen bij de McLaren-bolide zorgen maar zijn het vooral positieve aspecten die zullen bijdragen tot een algemene betere performance.

“We hebben een goede relatie met Renault dus alles verliep erg vlot en we kennen hen. Nu gaan er heel wat nieuwe dingen zijn. Ik ken en weet niet alles maar ik ben er zeker van dat er ook negatieve dingen zullen zijn.”

“Er zullen dingen tricky zijn maar algemeen als pakket zou het beter moeten zijn. Het geeft ons vertrouwen en zal ons een nieuwe stap dichter bij de top van de F1 brengen,” besloot Norris.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023