“Wat nu gebeurt is niet goed voor het imago van Lewis Hamilton”

Voormalig F1-piloot Christijan Albers heeft in een podcast voor ‘De Telegraaf’ zijn visie gegeven over de situatie waarin zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton momenteel verkeert.


We gaan langzaam aan richting eind januari en nog steeds is er geen officiële bekendmaking van een nieuw contract voor Lewis Hamilton bij het Mercedes F1 team. Hoogst opmerkelijk is dat want maanden geleden leek er geen vuiltje aan de lucht.

Volgens Christijan Albers heeft Lewis Hamilton de huidige situatie dan ook volledig aan zichzelf te danken en had hij veel minder tot het uiterste moeten gaan, vooral wat het financiële aspect van een mogelijk nieuw contract betreft.

“Als hij vier maanden geleden al had getekend, dan had hij nu niet in deze situatie gezeten,” vertelt Albers in een podcast voor “De Telegraaf’. “Hij heeft dat risico zelf genomen om te wachten op een nog hoger salaris, en dan zit hij nu in een slechte positie.”

Het feit dat George Russell tijdens zijn invalbeurt ook nog eens bijzonder sterk presteerde maakt het extra pijnlijk voor Hamilton. Volgens Albers zit Hamilton ook nog eens met een imagoprobleem.

“Als je ziet hoe hij zich profileert met het milieu en alles, dan moet je je daar ook naar gedragen,” aldus Albers. “Dan kan je niet met je privéjet de wereld over vliegen, want dan krijg je klappen. Mensen gaan zich verzetten.”

“Hij gaat zich zogenaamd voor de wereld inzetten, maar hij kan beter even de underdog zijn, want nu komt het van alle kanten met de milieukwesties en zijn salaris, dat is niet goed voor zijn imago.”

Dat Hamilton zich ook nog eens bijzonder hard opstelt wat het financiële aspect van zijn nieuw contract betreft zorgt bij Albers alleen maar voor meer onbegrip.

“Wat maakt die tien of twintig miljoen nou ook uit. Of hij nou 30 of 50 miljoen per jaar krijgt. Het is veel geld, maar hij heeft nou eenmaal vette pech. De wereld staat in brand en dan moet je gewoon mee calculeren dat je eigen businessmodel misschien moet aanpassen,” besloot Albers.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022