Lando Norris: “Tweede plaats proberen vasthouden was het doel, niet Carlos aanvallen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens het slot van de GP van Singapore zagen we een erg spannende strijd ‘voor de overwinning’ maar volgens McLaren-rijder Lando Norris draaide het vooral rond het proberen vasthouden van de tweede plaats in plaats van Carlos Sainz te proberen aanvallen.

“Ik was mijn tweede plaats aan het beschermen,” blikte Lando Norris terug. “George ondervond problemen om me in te halen terwijl hij zo’n vijf à zes tienden sneller was.”

“Mijn kansen om Carlos in te halen terwijl ik slechts een tiende sneller was waren onbestaande, ik maakte geen kans, ik denk dan ook dat Carlos het slim gespeeld heeft. Er was geen noodzaak om hem aan te vallen.”

“Des te meer dat ik hem zou aanvallen, des te kwetsbaarder dat ik zou zijn tegenover de wagens achter mij. Ik zou hier niet (in de persconferentie van de top drie) gezeten hebben als ik het anders zou gedaan hebben, die laatste ronden waren erg stressvol.”

“Tijdens de laatste ronde raakte ik de muur toen ook George de muur raakte. Ik raakte de muur echter met de voorkant, ik panikeerde wat, ik beschadigde de stuurkolom van de wagen, die stond niet volledig goed meer. Gelukkig was het dat maar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner