Lewis Hamilton bekent schuld na aanrijding met George Russell: “Het was volledig mijn fout”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de start van de GP van Qatar kwam het tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en George Russell. Aanvankelijk schreeuwde Hamilton het uit over de boordradio maar uiteindelijk gaf Hamilton toe dat het zijn fout was.

Ook de stewards kwamen nadat ze een onderzoek naar het incident deden tot de conclusie dat Hamilton vooral verantwoordelijk was voor de aanrijding maar ze besloten hem geen straf op de leggen voor de aanrijding omdat er met drie wagens naast elkaar werd gereden. Hamilton zelf bekende echter wel schuld en excuseerde zich bij teamgenoot George Russell.

“Ik heb de replay bekeken en het was 100 procent mijn fout en ik neem daarvoor de verantwoordelijkheid,” liet Hamilton in een bericht op X, het voormalige Twitter, weten. “Mijn excuses aan het team en George.”

“Ik denk dat in het heetst van de strijd, het was uiteraard erg frustrerend want ik voelde hem achteraan maar ik denk niet dat George ergens naartoe kon gaan, het was gewoon een erg spijtig scenario,” liet Hamilton meteen na afloop ook al weten tegenover de media.

“Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen want dat is wat ik hoor te doen. Ik moet terugkijken maar ik heb niet het idee dat het George zijn fout was.”

Opmerkelijk genoeg hadden Lewis Hamilton en George Russell voorafgaand aan de race nog besproken dat ze bij de start zouden samenwerken.

“Het was uiteraard niet ons plan om tegen elkaar te rijden, het is echt frustrerend voor het team want we hebben zo hard gewerkt om ons in deze positie te bevinden en ik vind het voor iedereen erg jammer, zeker gezien mijn aandeel hierin.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023