Lewis Hamilton: “De titel winnen in een Red Bull zou niet zoveel betekenen voor mij”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton denkt dat een achtste wereldtitel winnen in een dominante Red Bull-bolide niet zoveel zou betekenen voor hem.

Voor het tweede jaar op rij is Lewis Hamilton er niet in geslaagd om een race te winnen en moest hij in de jacht naar een achtste wereldtitel ruimschoots zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. Vorig jaar wist George Russell de meubelen nog te redden voor Mercedes door de GP van Brazilië te winnen maar afgelopen seizoen bleef de teller op nul staan en nu rust alle hoop op de W15, de bolide voor 2024.

In de aanloop naar de GP van Abu Dhabi lanceerde Red Bull-teambaas Christian Horner het gerucht dat hij benaderd werd door de entourage van Hamilton voor een zitje bij zijn team. Maar de zevenvoudig wereldkampioen ontkende dat stellig en tekende eerder dit jaar al een contractverlenging van twee jaar bij Mercedes. 

Hij gelooft ook dat het mooier zou zijn om zijn achtste wereldtitel te winnen met Mercedes dan over te stappen naar Red Bull.

“Ik denk aan het contract en het heeft mijn engagement voor het team getoond,” legde Hamilton uit aan de media. “Laten we realistisch zijn, elke rijder die hier racet droomt ervan om in een winnende auto te rijden en ik denk dat het in mijn jongere jaren, toen ik misschien nog niet veel succes had gehad in de McLaren-dagen, een stuk aantrekkelijker was.”

“Als ik erover nadenk vanuit een raceperspectief, toen ik naar dit team overstapte, genoot ik ervan om van een succesvoller team over te stappen naar een team dat nog geen succes had gehad met de visie om te groeien en te bouwen met een team, want toen we dat deden, was dat zo’n beter gevoel.”

“Elke rijder hier kijkt naar de Red Bull-bolide en zou graag in die wagen rijden, en ik zeg niet dat ik niet graag in die wagen zou rijden en voelen hoe goed hij is, elke rijder zou dat graag voelen.”

“We hebben twee moeilijke jaren achter de rug en als we eraan werken om die wagen te worden, zal dat een veel beter gevoel geven dan in de beste wagen te stappen.

“Dat zou niet veel voor me betekenen, in de zin van in de wagen stappen die de meest dominante aller tijden is.”

“Samenwerken met mijn team om ze te verslaan, dat zou beter zijn voor mijn erfenis.”