Lewis Hamilton en Toto Wolff niet aanwezig op FIA-prijzengala: volgt een bestraffing?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Toto Wolff heeft vanmiddag tijdens een interview laten verstaan dat hij vanavond niet aanwezig zal zijn op het prijzengala van de FIA. Ook Lewis Hamilton zal niet aanwezig zijn en dat is in strijd met het reglement.

Het Mercedes F1 team liet eerder vandaag weten dat het niet verder zal protesteren tegen de uitslag van de GP van Abu Dhabi alsook het behalen van de wereldtitel door Max Verstappen. Het leek daarmee een ‘goede verliezer’ te zijn.

Maar kort daarna volgde het bericht dat Lewis Hamilton en Toto Wolff vanavond niet aanwezig zullen zijn op het prijzengala van de FIA. Dit is echter in de strijd met de regels want volgens artikel 6.6 van het sportief reglement moet de top drie van het kampioenschap aanwezig zijn op het gala. James Allison zal in naam van Mercedes de prijs voor het winnen van de constructeurstitel in ontvangst nemen.

Grote vraag is nu of het niet aanwezig zijn nog een staartje krijgt onder de vorm van een reprimande, bestraffing of boete. Dit kan bovendien ook gezegd worden van de uitlatingen van Lewis Hamilton over de boordradio toen hij insinueerde dat de uitslag beïnvloed werd.

Daarmee bracht de zevenvoudig wereldkampioen de sport alsook de FIA in diskrediet, iets dat eveneens tegen het reglement is. Red Bull-teambaas Christian Horner kreeg eerder dit seizoen nog een reprimande.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022