Helmut Marko: “Dit is nog maar het begin voor Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko is er zeker van dat de wereld het laatste van Max Verstappen nog niet gezien heeft en dat er nog titels zullen volgen.

Afgelopen zondag behaalde Max Verstappen op vierentwintigjarige leeftijd na een lange, intense strijd zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Op die jeugdige leeftijd heeft Verstappen al zeven seizoenen in de Formule 1 achter de kiezen en Dr. Helmut Marko denkt dat zijn poulain nog beter kan worden.

“Hij is een rijder waarvan ik zeker weet dat hij niet aan het einde van zijn kunnen is,” vertelde Marko aan de ‘BBC.’

“We zagen zijn kwalificatie prestaties tijdens de laatste twee races, in Jeddah en Abu Dhabi. Hij reed kwalificatieronden die zoveel beter waren dan de auto kon leveren.”

“En daarom geloven we dat we het hoogtepunt van Max Verstappen nog niet hebben gezien. Hoe meer hij wint, hoe relaxter hij wordt.”

Marko zag naar eigen zeggen al op jonge leeftijd dat Verstappen bijzonder was en dat hij zo snel mogelijk naar de F1 moest.

“Het eerste serieuze gesprek dat ik met hem had was toen hij vijftien was. Ik zag hem in een Formule 3-race waar hij zoveel beter was dan wie dan ook,” zei Marko.

“Het waren natte en droge omstandigheden en na deze race, die hij met mijlen voorsprong won, had ik bijna twee uur lang een gesprek met hem, normaal gesproken praat ik met een jong iemand 20 minuten, en ik was verbaasd wat een volwassen mens hij was in een heel jong lichaam.”

“Zijn vastberadenheid of zijn wil om te winnen…hij wist wat hij wilde doen.”

“We hadden het over de toekomst enzovoort en na twee of drie weken zeiden we ‘vergeet alle andere junior activiteiten, we gaan meteen de Formule 1 in’.”

Van bij het begin was duidelijk dat Verstappen een snelle leerling was en dat zijn karakter en persoonlijkheid over de jaren heen volwassener geworden zijn.

“Hij leerde vrij snel. Hij is erg emotioneel, wat hij steeds meer onder controle kreeg.”

“Hij kan behoorlijk koppig zijn. Maar hij is volwassen geworden zonder zijn zeer sterke eigenschappen te verliezen.”

“Maar ook zijn persoonlijkheid, die al jong vrij sterk was, wordt nog sterker.”

“Hij gaat zijn eigen weg. Hij kijkt niet links en rechts. Hij maakt zich niet druk om al dat gedoe in de media en zo. En het is mooi om te zien dat zo’n jonge vent zo gefocust is op het leveren van een geweldige prestatie.”

“Gelukkig is het nu gedaan met het eerste wereldkampioenschap. Ik weet zeker dat het niet de laatste is en we gaan hard werken om voor de volgende te gaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022