Lewis Hamilton: “F1-titel theoretisch nog mogelijk maar we moeten 1,5 seconde zien te vinden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de sprintrace heeft Lewis Hamilton late verstaan dat er theoretisch nog steeds een kans bestaat dat hij dit jaar voor de F1-titel kan strijden. Zijn Mercedes F1-bolide moet dan wel dringend zo’n anderhalve seconde per ronde sneller worden.

Tijdens de sprintrace geraakte Lewis Hamilton bijna letterlijk geen meter vooruit. Net als teamgenoot George Russell moest hij in zijn Mercedes W13 gewoon ‘meerijden’ maar van echt inhalen was er geen sprake. Een troosteloze veertiende plaats was het resultaat.

Hamilton kijkt ondertussen tegen een achterstand van maar liefst vijftig punten op wk-leider Charles Leclerc aan. De zevenvoudig wereldkampioen beseft dat de kans steeds kleiner wordt dat hij dit jaar nog om de F1-titel zal kunnen strijden, al blijft er uiteraard nog een waterkansje.

“Ik weet dat we ondertussen een grote achterstand hebben en theoretisch gezien is het inderdaad nog steeds mogelijk,” aldus Hamilton. “We moeten echter realistisch zijn en de problemen die we hebben zijn niet klein.”

“Ze bevinden zich heel wat seconden voor ons, zo’n seconde per ronde in ons worst case-scenario. We hebben momenteel niet iets dat het tegen de volgende race kan oplossen, we hebben nog geen oplossing. Zelfs als we iets anders moeten ontwerpen wanneer we een oplossing vinden, het team werkt zo hard als ze kunnen, maar het vergt maanden om iets te ontwerpen en het vervolgens te bouwen.”

“We moeten dan ook rustig blijven, hoopvol blijven, en blijven jagen. We moeten gezien de positie waarin we ons echter bevinden ook realistisch zijn.”

De focus zal Mercedes dan ook mogelijk veel sneller dan verwacht richting volgend seizoen verschuiven om ervoor te zorgen dat ze zich in 2023 niet in dezelfde positie bevinden.

“We moeten gewoon hard blijven werken en ervoor zorgen dat we ons volgend jaar niet in dezelfde positie bevinden,” aldus Hamilton.

“Ik heb me nooit zover bevonden.We weten hoe de kampioenschappen werken en met Ferrari en Red Bull vooraan die zo hard pushen voor performance moeten we op zijn minst anderhalve seconde zien te vinden om ervoor te zorgen dat we gedurende de rest van het seizoen tijdens iedere race voor hen kunnen finishen. Dat gaat niet eenvoudig zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer