Lewis Hamilton: “Ik ben klaar om opnieuw te winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton liet tijdens de presentatie van de Mercedes W14 verstaan dat hij zijn batterijen opnieuw heeft opgeladen en vastberaden is om komend seizoen opnieuw te strijden voor overwinningen.

Het voorbije F1-seizoen is er voor Lewis Hamilton een seizoen om snel te vergeten. De Mercedes F1-bolide was helemaal niet competitief genoeg en Hamilton slaagde er voor het eerst in zijn carrière niet in om tijdens een F1-seizoen een overwinning te behalen. Hamilton is echter vastberaden dat hij daar komend seizoen met de W14 wel opnieuw in zal slagen.

“Ik ben opgewonden om opnieuw te gaan racen. Ik voel me kalm, vol energie, ik heb mijn focus opnieuw. Ik ben klaar om te doen wat noodzakelijk is om te winnen,” aldus Hamilton.

Na een seizoen als ‘Zilverpijl’ is Hamilton ook blij dat Mercedes komend seizoen opnieuw met een ‘zwarte livery’ zal racen. Die zal de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit figuurlijk in de verf zetten. Al is er uiteraard ook een bijkomende reden, door letterlijk een laag verf weg te laten bespaart Mercedes ook gewicht.

“Ik maak al meer dan tien jaar deel uit van dit team en de inspanningen van iedereen blijven me verbazen,” aldus Hamilton. “Ik vind het inspirerend hoe plichtbewust en gepassioneerd iedereen met zijn werk bezig is.”

“Om de evolutie van deze wagen te zien en de wijzigingen die hij heeft ondergaan, dat is gewoonweg fascinerend. We herontwerpen en optimaliseren de dingen, er zijn zoveel innovaties wat de onderdelen betreft, het is echt indrukwekkend. En ik hou van de nieuwe livery!”