Lewis Hamilton: “Ik ben nog steeds geen 100% na COVID-19”

Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi niet verder dan een derde tijd en dat wijt hij gedeeltelijk aan het feit dat hij nog niet helemaal hersteld is van van COVID-19.


“Het is een moeilijk weekend geweest, zou ik zeggen. Gewoon al om terug in het ritme te komen,” aldus de zevenvoudige wereldkampioen na de kwalificaties voor de GP van Abu Dhabi.

“Ook al ben je er maar een paar weken tussenuit, toch ben je het momentum kwijt. Ik heb het echt moeilijk gehad om de balans te vinden dit weekend, maar ik heb alles gegeven.“

”Ik heb in Australië al gezegd hoe ernstig het virus is. Ik voel nu echt mee met de mensen die het gehad hebben en zij die de strijd ertegen verloren hebben. Ik begrijp het nu want het is echt een smerig virus.”

Hamilton laat weten dat hij de voorbije week hoofdzakelijk in bed heeft doorgebracht ten gevolge van het virus.

“Ik ben geen honderd procent,” gaat hij verder. “Ik voel het nog steeds een beetje in mijn longen, maar los daarvan zou ik anders ook rijden moest ik maar een arm hebben. Dat is nu eenmaal wat we doen als racers, maar gelukkig is dat niet het geval.”

Tijdens het begin van de sessie zagen we Hamilton een foutje maken, iets waar we de kampioen anders nauwelijks op kunnen betrappen. Bij het uitkomen van bocht twintig ging hij met zijn Mercedes wijd over de kerbs en was hij zelfs een fractie van een seconde airborne. Hij was dan ook bezorgd dat hij de bodem van zijn bolide beschadigd zou hebben.

“Het was de eerste keer gedurende het hele weekend dat ik daar te breed ging,” gaat Hamilton verder. “Er is een klein beetje schade aan de onderkant van de auto maar ik denk niet dat ik de pole zou veroverd hebben zonder die schade.”

“Ik weet dat het niet maar helpt maar desalniettemin hebben de jongens hun best gedaan om het euvel te verhelpen en vannacht zullen ze het repareren.”

Maar het was dus Max Verstappen die met een ultieme ronde de pole wist te veroveren en daarvoor krijgt hij felicitaties van Lewis Hamilton.

“Gefeliciteerd voor Max. Voor hem is het een mooie manier om het jaar af te sluiten, een jaar waarin hij heel goed gepresteerd heeft. Maar morgen gaan we hem hopelijk wel waar voor zijn geld geven.”

“Het zal zeker niet gemakkelijkste race worden op fysiek vlak maar ik zal het wel aankunnen, ik ga alles geven.”

Gevraagd naar wat COVID-19 precies met je doet antwoordt Hamilton het volgende.

“Een van de symptomen is dat het je uitput. Ik heb zo veel als mogelijk geslapen maar herstellen ging niet zo goed als in het verleden. Ik ben ook wat gewicht verloren.”

“Ik ben niet honderd procent dezelfde als toen ik de laatste keer geracet heb maar dat gaat me zeker en vast niet tegenhouden om morgen alles te geven tijdens de race.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022