McLaren dicht bij verkoop van groot deel van de aandelen

Een consortium van Amerikaanse investeerders wil een groot deel van de aandelen van het F1-team van McLaren kopen.


Volgens ‘Sky News’ wil MSP-Capital, dat ook belangen heeft in de Amerikaanse honkbalcompetitie, de NBA en het Europese voetbal, over een periode van twee jaar ongeveer tweehonderd miljoen euro investeren in het F1-team van McLaren.

Volgens bronnen van ‘Sky’ zal het nieuws voor de race in Abu Dhabi bekend worden gemaakt.

De financiële injectie van MSP zal McLaren weer wat ademruimte geven en de mogelijkheid om plannen te maken op langere termijn. Het bedrijf uit Woking heeft fel te lijden gehad onder de corona-crisis en moest eerder al aankloppen bij de Britse regering om een noodlening.

Na de investering van tweehonderd miljoen euro van MSP wordt verwacht dat McLaren Racing, dat in 2021 naast de F1 ook in de IndyCar te bewonderen zal zijn, om en bij de 610 miljoen euro waard zal zijn.

Het consortium onder leiding van MSP zal vijftien procent van de aandelen van McLaren Racing in handen hebben en dat zal vermeerderen tot drieëndertig procent in 2022. Voorts zullen er ook nog een aantal verschuivingen zijn in het bestuur van McLaren Racing waar een aantal leden van het consortium een functie zullen opnemen.

Deze deal gaat enkel over autosportactiviteiten van McLaren Racing en zal geen invloed hebben op de activiteiten van de autoconstructeur McLaren, die tot voor COVID-19 zeer winstgevend was.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022