“Michael Schumacher wordt verzorgd met het oog op een ‘normaler’ leven”

In een interview met het Franse ‘Ouest-France’ vertelt FIA-voorzitter Jean Todt dat zijn vriend, Michael Schumacher, verzorgd wordt met het oog op een ‘normaler’ leven.


Sinds zijn zware ski-ongeval in 2013 is er nog maar weinig informatie naar buiten gekomen over de gezondheidstoestand van zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher. Hij wordt sindsdien verzorgd in zijn huis in Zwitserland en buiten zijn eigen familie weet bijna niemand hoe het echt gesteld is met de Duitser.

Een van de weinige bezoekers die toegelaten worden is FIA-voorzitter Jean Todt. De twee schreven gedurende hun periode samen bij Ferrari geschiedenis in de Formule 1.

“Ik ben erg discreet als het over dit onderwerp gaat,” aldus Jean Todt. “We weten dat Michael op 29 december 2013 een ski-ongeval heeft gehad en dat dit helaas zware gevolgen gehad heeft. Sindsdien is hij behandeld om terug te keren naar een meer normaal leven.”

De fans van Michael Schumacher krijgen daarmee voor het eerst een subtiele hint dat het langzaam aan beter met hem zou gaan.

Todt had het ook over Mick Schumacher, de zoon van Michael die zich vorig weekend tot F2-kampioen kroonde in Bahrein. Volgend jaar zal hij aan de slag gaan bij het team van Haas in de Formule 1.

“Ik ben blij want het is een familie die me nauw aan het hart ligt,” gaat Todt verder. “Mick is een jongen die ik heb zien opgroeien. Ik heb speciaal een boontje voor hem, hij heeft een passie voor de autosport en het racen. Van zodra het goed gaat met hem ben ik blij.”

“Hij heeft al laten zien dat hij de kwaliteiten heeft om het beste uit een auto te halen. Als hij nu de auto van Grosjean en Magnussen zal hebben zal hij zeker soortgelijke prestaties neerzetten. Eens je in een auto komt van het type waar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas mee racen zullen de dingen natuurlijk anders zijn.”

“Wat we kunnen hopen, voor hem en voor de Formule 1, is dat er auto’s komen die de prestaties van Mercedes zullen benaderen,” besluit Todt.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022