“Lewis Hamilton is beter dan Michael Schumacher en Ayrton Senna omdat hij ‘zuiver’ is”

Volgens levende legende Murray Walker is Lewis Hamilton beter dan Schumacher of Senna om de simpele reden dat hij hun soms “zeer discutabele rijtactieken” niet deelt.


Lewis Hamilton is op recordkoers. Als hij nog vijf races weet te winnen evenaart hij het record van eenennegentig overwinningen van Michael Schumacher en als hij erin slaagt om de titel te winnen in 2020 komt hij ook op gelijke hoogte van de Rekordmeister als het op wereldtitels aankomt.

Michael Schumacher en Ayrton Senna worden door veel fans beschouwd als de grootste rijders aller tijden maar ze zijn ook controversieel. Iedereen herinnert zich wel de rivaliteit tussen Senna en Prost waarbij de Braziliaan zijn concurrent van de baan knalde in Japan 1990 en ook Michael Schumacher probeerde Jacques Villeneuve van de baan te rijden om de wereldtitel in 1997 te winnen.

Walker vindt dat dit Hamilton onderscheidt van Schumacher en Senna maar een pasklaar antwoord op de vraag wie nu de grootste aller tijden is heeft hij niet.

“Fangio heeft veel gewonnen, Jim Clark, Sir Jackie Stewart, ik kan nog wel even verder gaan. Maar wie nu echt de beste is weet ik niet,” vertelde Walker aan de officiële Australische Grand Prix podcast, In The Fast Lane. “Ik zei vroeger altijd Fangio.”

“Ik denk dat ik binnenkort Lewis Hamilton moet zeggen, want als je het in termen van statistieken bekijkt, heeft hij al meer poleposities dan Michael Schumacher. Hij heeft tenminste nog drie jaar als hij geen ongeluk krijgt, tenzij hij Mercedes om de een of andere reden verlaat of omdat ze besluiten te stoppen. Dan kan hij nog drie keer wereldkampioen worden, dus statistisch gezien zal hij de grootste worden”.

“Maar hij is ook naar mijn mening, en dit is inderdaad zeer omstreden, beter dan Schumacher of Senna. Dit omdat Schumacher en Senna op verschillende momenten in hun carrière zeer betwistbare rijtactieken hebben gehanteerd. Zoals Schumacher die opzettelijk stopt in Monaco om te voorkomen dat Alonso de pole nog kan behalen, zoals Schumacher die in 1997 met Villeneuve in Jerez in botsing komt, zoals Senna met Prost in 1990 in Japan. Lewis Hamilton heeft nooit iets dergelijks gedaan, hij heeft altijd foutloos gereden.”

“Hij is een extreem aardige, gigantisch getalenteerde rijder en ik denk niet dat we ooit iemand als hem gezien hebben.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner