McLaren kiest oude bekende als reserverijder voor tweede raceweekend op Silverstone

Nadat we eerder Nico Hulkenberg een plotse ‘F1-comeback’ zagen maken kiest ook McLaren nu voor een oude bekende als reserverijder voor het tweede raceweekend in Silverstone.


Die F1-comeback van Nico Hulkenberg moeten we enigszins nuanceren want door technische problemen op zijn Racing point F1-bolide kon de Duitser met de blonde haarlokken jammer genoeg niet deelnemen aan de race. Afwachten of Hulkenberg dit weekend ook in actie mag komen.

Wel werd de voorbije dagen duidelijk dat Racing Point en McLaren met een probleem zaten. Beide teams doen voor hun reserverijders immers beroep op de reserverijders van Mercedes en eigenlijk komt het er op neer dat er voor dit raceweekend geen ter beschikking zijn.

Mercedes duidde immers Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez aan als reserverijders. Op onze landgenoot kan logischerwijze geen beroep gedaan worden omdat hij in Berlijn de laatste races van het Formule E-seizoen aan het afwerken is.

Bijkomend probleem blijkt nu is dat Esteban Gutierrez niet over een superlicentie beschikt, waardoor ook hij eigenlijk niet inzetbaar is. Dat verklaart meteen ook waarom Racing Point voor Nico Hulkenberg als vervanger voor Sergio Perez koos.

Ook bij McLaren moesten ze dus ’tijdelijk’ op zoek naar een reserverijder voor komend raceweekend en die hebben ze gevonden in oude bekende Paul di Resta. Indien er iets gebeurt met Carlos Sainz of Lando Norris zal hij dus invallen.

Voor de resterende races van het seizoen blijft onze landgenoot Stoffel Vandoorne normaal de eerste keuze. Bij McLaren lieten ze eerder al weten dat Vandoorne zelfs al een stoeltje was komen passen en dat Vandoorne volledig voorbereid is op een eventuele invalbeurt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner