Stoffel Vandoorne finisht na sterke inhaalrace als zesde tijdens eerste Formule E-race in Berlijn

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is de eerste van zes Formule E-races in Berlijn als zesde gefinisht. Antonio Felix da Costa, de leider in het kampioenschap, won de race.


Ook het Formule E-kampioenschap werd door de pandemie met het coronavirus COVID-19 ernstig verstoord. Uiteindelijk werd besloten om alle resterende races te annuleren en maar liefst zes races op verschillende layouts van het circuit Berlijn Tempelhof te organiseren.

Vandaag vond de eerste race daarvan plaats en die was meteen erg incidentrijk met verschillende safety cars. Uiteindelijk was het Antonio Felix da Costa die wist te zegevieren, voor André Lotterer die in de slotfase profiteerde van een lege batterij bij Sam Bird. Bird slaagde er ondanks een lege batterij alsnog in om als derde over de finish te geraken.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne slaagde erin om een sterke inhaalrace neer te zetten en van op de vijftiende plaats zich terug te knokken naar een zesde plaats, vlak achter onze andere landgenoot Jerome D’Ambrosio.

Met nog vijf races te gaan heeft Antonio Felix da Costa een voorsprong van 41 punten. De race van vandaag bewees echter dat in de resterende races nog alles mogelijk is en dat geluk en pech zeer dicht bij elkaar liggen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023