Lewis Hamilton is realistisch: “Negen tienden gaan we echt niet goedmaken tijdens de race”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In zijn Mercedes F1-bolide kwalificeerde Lewis Hamilton zich als zesde voor de GP van Japan. Hamilton was zo’n negen tienden trager dan polesitter Max Verstappen en is realistisch, hij verwacht niet op zondag plots voor de overwinning te kunnen strijden.

“We verloren echt veel tijd op de rechte stukken,” vertelde Hamilton na afloop tegenover ‘Sky Sports’. “Maar de wagen voelde tijdens de rest van het rondje zeer goed. Het was leuk.”

“Mijn rondjes waren over het algemeen goed. Ik kende niet echt andere problemen. Ik denk dat we zo’n vijf of zes tienden verliezen op de rechte stukken. Daar hebben we echter ook wat op geanticipeerd want we hebben in vergelijking met de anderen een grotere vleugel.”

Gevraagd naar wat hij mogelijk acht van op de zesde plaats op de startgrid antwoordt Hamilton het volgende.

“Dat zal van de omstandigheden afhangen,” aldus Hamilton. “Als het regent, we waren op vrijdag niet al te slecht in de regen. Ik denk dat het sowieso op zondag wat closer zal zijn. Ik hoop gewoon op een beter resultaat dan tijdens de kwalificatie vandaag.”

Hamilton maakt zich echter geen illusies, ook wanneer de weergoden in het voordeel van Mercedes zouden zijn verwacht hij niet dat hij kans maakt op de overwinning.

“Dat ligt echt wel ver verwijderd. Ze zijn zo’n negen tienden sneller dan ons, je gaat niet van negen tienden achterstand tijdens de kwalificatie plots richting een overwinning.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022