Daniel Ricciardo beseft het: “De realiteit is dat ik in 2023 waarschijnlijk niet op de startgrid zal staan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Daniel Ricciardo laat weten dat hij volgend jaar waarschijnlijk niet op de startgrid zal als het seizoen van start zal gaan in Bahrein maar hij hoopt dat het afscheid niet definitief is.

Het stond al een beetje in de sterren geschreven maar nu laat ook Daniel Ricciardo zelf weten dat de kans heel klein is dat hij volgend jaar F1-rijder zal zijn. 

De goedlachse Australiër werd een tijdje gelinkt aan een terugkeer naar Alpine maar al snel werd duidelijk dat ze in Enstone de voorkeur gaven aan AlpaTauri-rijder Pierre Gasly. Vannacht werd die transfer ook officieel gemaakt en blijven er enkel nog vrije zitjes over bij Haas en Williams maar het valt te betwijfelen of Ricciardo daar wel zin in heeft.

“Ik wist dat Gasly en Alpine al een tijdje aan het praten waren, ik wist dat ze geïnteresseerd waren in Pierre,” aldus de McLaren-rijder.

“Ik was daar op voorbereid, het was geen verrassing. We proberen ons daar een weg omheen te banen, als je het zo kan stellen, en bekijken wat er nu komt.”

“Maar ik denk wel dat het de realiteit is dat ik in 2023 niet op de grid zal staan. Volgens mij wordt het nu proberen om klaar te zijn voor 2024.”

Ricciardo wordt ook gelinkt aan een rol als reserverijder bij Mercedes en dat zou er tenminste voor zorgen dat hij met de Formule 1 verbonden blijft want hij liet al weten dat hij nog niet aan de slag wil in andere raceklassen.

“Het plan is nog steeds om bij de F1 betrokken te zijn. Het is een soort pauze, zoals ik het zie, voor wat betreft mijn F1-carrière.”

“De volledige planning is voor 2024. Het zou mogelijkheden kunnen bieden om iets van die dingen te doen, maar als ik het gevoel heb dat het gaat afwijken van mijn doel, dan zou ik nog steeds zeggen dat het niet echt is waar ik naar kijk.”

“Hoe gaaf het ook klinkt om aan iets anders mee te doen, de waarheid is dat ik daar mentaal nog niet aan toe ben.”

“Ik ben er nog zo mee bezig en ik denk dat een tijdje vrij of zonder racezitje me waarschijnlijk goed zal doen.”

“Ik zou dat wellicht benutten, in plaats van te proberen in iets anders te stappen en bezig te blijven in een andere categorie.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022