George Russell: “Suzuka legt het zwakke punt van de Mercedes F1-bolide bloot”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell legt de specifieke layout van het circuit van Suzuka, waarbij een hoge downforce wordt gecombineerd met rechte stukken, het zwakke punt van de Mercedes W13 bloot.

Voorafgaand aan het raceweekend in Japan liet Mercedes uitschijnen dat het circuit van Suzuka niet goed bij hun wagen zou passen. Op vrijdag zagen we tijdens één van beide oefensessies echter plots de twee Mercedes-rijders bovenaan staan.

Op een droge baan was het echter opnieuw harde realiteit voor Lewis Hamilton en George Russell. Tijdens de kwalificatie geraakten ze niet verder dan een zesde en achtste tijd, waarbij Hamilton als betere van beide rijders bijna een seconde trager was dan polesitter Max Verstappen.

“We weten dat we dit jaar niet de meest efficiënte wagen hebben, zeer draggy, en dit is het eerste circuit met veel downforce waar je ook lange rechte stukken hebt,” vertelde Russell na afloop van de kwalificatie.

“Wanneer je normaal naar circuits met veel downforce kijkt dan zijn de rechte stukken meestal redelijk kort. Ik denk dat we hier tegenover Red Bull zo’n zeven of acht tienden verliezen op de rechte stukken. Dit circuit legt echt ons zwakke punt bloot.”

“Het is echter niet de eerste keer dit seizoen. Het lijkt een topic te zijn dat we het op zaterdagen moeilijk hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022