“Reserverol bij Mercedes zou voor Daniel Ricciardo het einde van zijn carrière betekenen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Jenson Button vindt dat als Daniel Ricciardo de rol van reserverijder zou gaan vervullen bij Mercedes dat het einde van zijn F1-carrière zou inluiden. 

Eerder deze week was er bij ‘Canal+’ te horen dat Daniel Ricciardo in gesprek zou zijn met Mercedes om er volgend jaar reserverijder te worden. De zitjes worden immers schaars, Pierre Gasly lijkt voorbestemd om naar Alpine te gaan en als die deal in kannen kruiken raakt blijven er alleen nog maar plaatsen bij Haas en Williams beschikbaar.

Dat zijn niet de teams waarmee Ricciardo een stap voorwaarts zou zetten in zijn carrière en de Australiër heeft al eens laten horen dat hij er wel oren naar heeft om in 2023 een stap terug te zetten om er in 2024 twee vooruit te zetten. Volgens Ricciardo zou Mercedes hem dat kunnen bieden maar daar is Jenson Button het helemaal niet mee eens.

 “Als derde rijder voor iemand van zijn kaliber is het een zeer, zeer vreemde situatie waarin hij zich bevindt,” aldus Button tegenover ‘Sky.’

“Ik weet niet wat hij eraan heeft als derde rijder. Hij is geen jonge coureur, dus hij kan volgend jaar niet met de auto rijden tijdens de raceweekends (vrije trainingen), dat moet een jonge coureur zijn.”

Misschien rekent Ricciardo er wel op dat Lewis Hamilton er aan het einde van volgend seizoen de brui aan geeft maar deze week liet Toto Wolff doorschijnen dat de zevenvoudige wereldkampioen er nog wel een tijdje wil mee doorgaan.

“Ik denk dat hij waarschijnlijk zal denken ‘nou, Lewis gaat misschien met pensioen en dan spring ik in zijn stoeltje’, maar Lewis zegt dat hij nog vijf jaar meegaat,” zei Button. “Dus hij zou lang moeten wachten.”

“Het moet het team zijn waar hij denkt dat hij een stoeltje kan krijgen voor 2024, anders is het game over omdat je na een jaar in de F1 vergeten wordt.”

Button denkt dat Ricciardo goed zou passen in de sportscar-reeksen, waar er tegenwoordig ook een sterke aanwezigheid is van grote automerken.

“Le Mans wordt volgend jaar, met alle verschillende fabrikanten, echt spannend,” aldus de wereldkampioen van 2009.

“Als hij bij een fabrikant binnenkomt, kan dat een mooie toekomst voor hem betekenen.”

“Maar hij is nog niet op dat punt, denk ik, dat hij denkt dat hij iets anders wil doen. Hij zal misschien nooit iets anders doen, net als Lewis.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022