Lewis Hamilton is verbaasd: “Eindelijk is de F1 succesvol in Amerika”

Lewis Hamilton - Instagram
Lewis Hamilton - Instagram

Met de race in Miami van komend weekend staan er dit seizoen twee races in de Verenigde Staten op de F1-kalender. Volgend jaar komt daar ook nog Las Vegas bij en de Formule 1 lijkt zo eindelijk door te breken in Amerika, dit ook tot grote verbazing van zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton.

De voorbije jaren is de Formule 1 er onder impuls van haar nieuwe Amerikaanse eigenaar Liberty Media eindelijk in geslaagd om populair te worden in Amerika. Daaraan heeft het nieuwe beleid van Liberty Media bijgedragen maar ook het succes van de F1-serie ‘Drive to Survive’ op Netflix mag niet onderschat worden.

Het resultaat is vanaf volgend jaar drie races in de Verenigde Staten van Amerika en een sport die in Amerika steeds meer harten van fans weet te veroveren. Ook Lewis Hamilton, die heel wat van zijn vrije tijd doorbrengt in Amerika, heeft de houding van Amerika tegenover de Formule 1 zien veranderen.

“De eerste race die ik hier reed was Indianapolis in 2007,” vertelt Hamilton tegenover ‘Good Morning America’ op ABC.

“Maar nu, met de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ die groeit, hebben we twee races in de Verenigde Staten en dan hebben we er volgend jaar nog één in Vegas. Het gaat ongelooflijk zijn.”

“Iedereen kent de NASCAR en er zijn overduidelijk enorme sportfans daar.”

“Maar zoals ik zei, de show op Netflix, zeker door de pandemie, heeft de sport enorm bekend gemaakt en nu is ze echt aan het boomen in Amerika.”

Volgens Hamilton is het geweldig om te zien hoe de Formule 1 als sport steeds meer connectie vindt met de fans en vormt de race in Miami een ideale kans om de sport nog populairder te maken.

“Wanneer je groeit en ziet dat er op het vlak van passie voor de sport nog steeds een groot verschil is tussen Amerika en de rest van de wereld dan is het verbazingwekkend om te zien hoe de Formule 1 daarin nu geslaagd is,” aldus Hamilton.

“De liefde voor de sport groeit in de Verenigde Staten. Er is ongelooflijke steun van fans hier.”

“Miami gaat voor ons allemaal een ongelooflijke ervaring worden, de racecommunity, de fans die aanwezig zullen zijn, de fans die er naartoe gaan en nog nooit een F1-race gezien hebben. De Verenigde Staten hebben veel te bieden. Het is ongelooflijk opwindend.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print