“Voorlopig zijn de duels tussen Verstappen en Leclerc nog ‘proper’ maar dat zal veranderen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Charles Leclerc zijn momenteel verwikkeld in een gevecht om de wereldtitel maar Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt dat de twee kemphanen ‘oprecht respect’ voor elkaar hebben. Nico Rosberg meent dan weer dat die ‘propere’ strijd niet zal blijven duren.

Tijdens de eerste vier races van het seizoen is al duidelijk geworden dat de strijd om de wereldtitel in 2022 zal gaan tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Ondanks het feit dat de Monegask de tabellen aanvoert met 27 punten voorsprong op Verstappen, omdat diens Red Bull hem al twee keer in de steek liet, hebben beide kemphanen al verschillende robbertjes uitgevochten.

Tot nu toe zijn deze gevechten op het scherp van de snee steeds goed afgelopen, al is dat in het verleden tijdens hun karting-dagen wel al eens anders geweest, dat liet Leclerc in Imola optekenen.

“In de karting herinner ik me dat het of ik of hij was, en daarom haatten we elkaar op een gegeven moment, want heel vaak liep het niet op de best mogelijke manier af”, zei Leclerc onlangs in Imola.

“Maar het waren goede tijden. Ik denk dat we gewoon twee heel, heel verschillende rijstijlen hebben. Soms zal de een winnen, soms de ander misschien, maar het is leuk. Ik vind het leuk.”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner hebben hun duels in de karting ervoor gezorgd dat beide heerschappen het tegenwoordig steeds proper houden.

“Ik denk dat ze zijn opgegroeid met tegen elkaar te racen in karting en zo, en dat ze elkaar heel goed kennen”, zei de Red Bull-teambaas.

“Ze komen uit dezelfde generatie en er is een oprecht respect tussen die twee.”

“Maar zeker is dat ze ook in Miami super competitief zullen zijn. En ik denk dat dat het hele seizoen zo zal zijn.”

Nico Rosberg vertelt bij ‘Sky’ dat de rivaliteit tussen Verstappen en Leclerc een goede zaak is voor de Formule 1 maar hij denkt dat naarmate de inzet groter wordt de duels ook wel wat pittiger zullen worden.

“Ik denk dat ze beginnen waar we vorig jaar eindigden, behalve dat het niet Max tegen Lewis is, het is nu Verstappen tegen Leclerc, en de strijd is net zo leuk,” zei Rosberg.

“Het is nog niet zo vurig, maar geloof me, als ze zo doorgaan, komt er een punt waarop ze elkaar zullen raken, botsen en de dingen wat pittiger zullen worden.”

“Daar kijk ik naar uit,” besluit Rosberg.

Red Bull Content Pool
Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022