Lewis Hamilton: “Mijn nieuw contract bij Mercedes is bijna klaar”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na Ferrari heeft ook Lewis Hamilton gereageerd op de geruchten over zijn toekomst. Volgens Lewis Hamilton bevinden de contractbesprekingen met Mercedes zich in de laatste rechte lijn. Het nieuw contract is volgens Hamilton bijna klaar en het ziet er dus naar uit dat hij ook volgend jaar voor Mercedes zal racen.

Eerder vandaag had Ferrari-teambaas Frederic Vasseur al laten verstaan dat er geen gesprekken met Lewis Hamilton gevoerd werden. Hamilton zelf liet vandaag ook verstaan dat de contractbesprekingen met Mercedes in een vergevorderd stadium zitten en het waarschijnlijk een kwestie van weken is alvorens het nieuw contract getekend wordt.

“Volgens mij zullen er, terwijl je onderhandelingen over een contract voert, steeds geruchten zijn,” aldus Hamilton; “Tenzij je van mij iets hoort zijn en blijven het geruchten.”

Hamilton liet weten dat de contractbesprekingen met Mercedes volop gaande zijn. Wel voert hij die besprekingen voor het eerst in jaren niet zelf, het is zijn ’team’ dat de gesprekken met Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff voert.

“Mijn team werkt achter de schermen erg nauw samen met Toto,” aldus Hamilton. “We bevinden ons bijna in de laatste fase van het contract.”

“Ik heb een team dat zich daarop focust zodat ik mijn job kan doen. Ik bevind me dan ook in een veel betere positie dan vroeger want ik herinner me nog dat ik mijn contractbesprekingen zelf voerde, dat was erg stressvol. Ik ben blij dat ik het zelf niet moet doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print