Nyck de Vries niet in shock door exit-geruchten: “Ik heb te veel fouten gemaakt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken ontstonden er steeds meer geruchten dat Nyck de Vries moet vrezen voor zijn racezitje bij het AlphaTauri F1 team. De Vries laat verstaan niet verrast te zijn door de geruchten over een mogelijk verlies van zijn racezitje.

Na verschillende foutjes, crashes en het over het algemeen ondermaats presteren blijft van zijn allereerste ‘goede indruk’ als invaller tijdens de GP van Italië vorig jaar niet veel meer over. Dankzij die invalbeurt heeft Nyck de Vries nu zijn racezitje bij AlphaTauri maar de druk op de schouders van de Nederlander neemt raceweekend na raceweekend toe.

Dr. Helmut Marko liet al verstaan dat Nyck de Vries een figuurlijke ‘gele kaart’ heeft gekregen. Ook Nyck de Vries zelf beseft dat het de komende races beter moet en de geruchten over het mogelijk verliezen van zijn racezitje komt niet als een verrassing.

“Het komt niet als een shock voor mij,” aldus Nyck de Vries in Monaco. “Het is normaal, zo zit deze wereld in elkaar, het is altijd zo geweest, bij Red Bull en in de Formule 1.”

“Ik geloof echt dat er geen verschil is met eerder dit seizoen. Je moet altijd presteren, zo heeft mijn carrière altijd in elkaar gezeten.”

“Als rijder moet je steeds strijden om te proberen overleven, je moet altijd presteren om je carrière succesvol vooruit te krijgen. Zo ben ik altijd geweest.”

“Je gelooft me misschien niet wanneer ik het zeg maar ik denk eerlijk gezegd niet dat er momenteel meer druk is dan op een ander moment tijdens mijn carrière.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print