Aston Martin gelooft in F1-overwinning met Fernando Alonso in Monaco: “In de simulator werden we erg enthousiast”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Zonder twijfel is Aston Martin tot dusver de verrassing van het nieuwe F1-seizoen. Fernando Alonso behaalde tijdens vier races een podiumplaats met Aston Martin en in Monaco wordt er zelfs gedroomd van een mogelijke overwinning.

Op een stratencircuit zoals dat van Monaco is inderdaad veel mogelijk. Het talent van de rijder komt meer dan ooit boven water en op dat vlak is er zeker geen gebrek bij Fernando Alonso. Bijkomend voordeel is dat de wagen een minder grote rol speelt in de prestaties.

Waarschijnlijk is Monaco dan ook één van de circuits waar Red Bull minder dominant zal zijn en dat doet Alonso en Aston Martin dromen van een eventuele overwinning in het prinsdom. Eerder liet ook Alonso al verstaan dat Monaco één van de drie circuits is waar hij en Aston Martin het meeste kans maken om voor de overwinning te strijden.

“Ja! Ik zou echt zeggen dat we het kunnen!” antwoordde Aston Martin-teambaas Mike Krack op de vraag of zijn team in Monaco voor een sensationele overwinning kan zorgen. “We hebben allemaal veel hoop voor wat we in Monaco met onze twee rijders kunnen bereiken, we hebben een geweldige wagen. In de simulator werden we allemaal erg opgewonden.”

“Maar we mogen de tegenstand niet vergeten. Het is juist dat er hier niet zoveel rechte stukken zijn. We hebben echter Red Bull, Ferrari en Mercedes nog niet in een wagen met veel downforce gezien, dit omdat we nog niet op dergelijk type circuit gereden hebben.”

“Het zou dan ook gemakkelijk zijn om te zeggen dat we eenvoudig vooraan zullen meedoen. Ik verwacht echter niet dat het eenvoudig zal zijn. We zullen steeds 100 procent moeten zijn.”