Max Verstappen: “Jammer dat Honda Red Bull verlaat voor Aston Martin”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

Max Verstappen laat weten dat hij het jammer vindt dat Honda vanaf 2026 Red Bull zal inruilen voor Aston Martin.

Woensdag maakte Honda bekend dat het vanaf 2026 in zee zal gaan met Aston Martin, maar tot dan zal de Japanse krachtbron achterin de bolides van Red Bull te vinden zijn, dit onder de vlag van Red Bull Powertrains. Max Verstappen laat weten dat hij het jammer vindt dat Honda Red inruilt voor Aston Martin vanaf 2026.

“Ik denk dat het van onze kant een beetje jammer is hoe dat allemaal gelopen is”, zei Verstappen. “Want een paar jaar geleden zeiden ze ‘we gaan stoppen’, dus dan zet Red Bull zijn hele motordivisie op en dan zeggen ze op een gegeven moment: ‘nee, we gaan door’.

“Zodra je zelf al bezig bent met het bouwen van een hele motor kun je eigenlijk niet meer samenwerken. Het is een beetje jammer zou ik zeggen. Ik bedoel, we hebben en hadden altijd een hele goede relatie met ze en om dan te zien dat ze naar Aston Martin gaan is een beetje jammer.”

“We zijn ook erg enthousiast, van onze kant, over wat er vanaf 2026 samen met Ford gaat gebeuren. Een paar jaar geleden dachten we dat Honda weg zou gaan, nu blijven ze en gaan ze met Aston Martin, wat denk ik, voor Aston Martin heel goed is. Ze hebben een geweldige motor, dat weten we allemaal. Dus het is wat het is.”

Honda maakte in 2015 een comeback met McLaren maar dat bleek geen geslaagd huwelijk te zijn en de Japanners werden in de armen van Red Bull gedreven. Het resultaat van die samenwerking is ondertussen bekend met twee wereldtitels voor Max Verstappen. 

“Ik werk graag met ze samen”, aldus Verstappen. “We hebben al veel succes gehad, dus natuurlijk zal ik het jammer vinden om ze op een gegeven moment te zien gaan. Maar dat hadden we al verwacht, want ze zeiden ‘we gaan ons terugtrekken’, dus we hadden al een soort afscheid.”

“Natuurlijk ben ik blij voor de Honda-mensen dat ze in de Formule 1 blijven. Het is triest om ze te zien gaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print