Lewis Hamilton na kwalificatie op P13: “Het was niet geweldig”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor Mercedes was het vandaag de slechtste kwalificatie in heel wat jaren. Lewis Hamilton sneuvelde samen met George Russell in Q2 en geraakte niet verder dan de dertiende tijd.

“Het was geen geweldige sessie, het was uiteraard een ontgoocheling,” vertelde Hamilton na afloop. “Je komt naar hier en bent optimistisch, je weet dat iedereen bijzonder hard werkt in de fabriek maar het komt niet goed voor elkaar.”

“Het is teleurstellend. Ik denk dat we vandaag ondermaats gepresteerd hebben. Er zijn dingen die we hadden moeten doen maar die we niet gedaan hebben.”

De focus bij Lewis Hamilton en Mercedes komt nu volledig op de sprintrace te liggen waarin beide Mercedes-rijders zullen proberen om zo veel mogelijk plaatsen goed te maken. Dit niet alleen om punten te scoren tijdens de sprintrace maar ook om de gridpositie voor de race op zondag te verbeteren.

“We zullen zo hard mogelijk werken om tijdens de sprintrace vooruit te geraken,” blikt Hamilton vooruit. “Het gaat een moeilijke race worden, maar hopelijk zal het op het vlak van het weer beter zijn.”

“We moeten gewoon zeer hard blijven werken, ieder weekend is overleven.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer