Max Verstappen start sprintrace van op de pole: “Het was lastig vandaag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de regen heeft Max Verstappen en dus niet Charles Leclerc en Ferrari de polepositie voor de sprintrace in Imola veroverd. Verstappen was uiteraard zeer blij met het veroveren van de ‘pole’ en dat onder erg moeilijke omstandigheden.

Cruciaal bleek Max Verstappen zijn eerste dubbele poging om een snelle ronde neer te zetten in Q3. Verstappen slaagde er zo in om uiteindelijk ook de polepositie te veroveren want na een rode vlag en bijkomende regen was hij daardoor zo goed als zeker van de pole. Zeker toen ook Lando Norris nog eens van de baan ging was Verstappen helemaal zeker van de pole.

“Het was lastig vandaag”, aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie volgens zijn officiële website. “Met de regen, dan droog, weer regen, het was erg glad en het was lastig om de banden op temperatuur te krijgen, het was hectisch, een lange kwalificatie.”

“Ik ben blij hier te zijn. Het is een geweldig circuit maar het kan je ook straffen als je een fout maakt. Dat is wat we willen. Ik ben erg blij met de polepositie”

De sprintrace op zaterdag zal normaal gesproken onder droge omstandigheden verreden worden. Verstappen wil daarin uiteraard zo goed mogelijk presteren maar hij beseft ook dat dit nog maar het begin van het raceweekend is.

“Morgen zal het anders zijn qua weersomstandigheden, maar dit is een goed begin van het weekend,” aldus Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print