Lewis Hamilton onttroont Michael Schumacher als best verdienende F1-piloot ooit

Sinds dit seizoen is Mercedes F1-piloot Lewis Hamilton de best verdiende F1-piloot ooit. Daarmee onttroont de 34-jarige Brit niemand minder dan Michael Schumacher, de meest succesvolle F1-piloot ooit.


Hamilton, die in 2007 zijn F1-debuut bij McLaren maakte, behaalde tot dusver vijf wereldtitels. Dat zijn er nog steeds twee minder dan het ultieme record van Michael Schumacher. Op het vlak van verdiensten moet Hamilton sinds dit F1-seizoen echter niet meer onderdoen voor Schumacher.

Volgens het erg betrouwbare ‘Forbes’ zou de Mercedes F1-piloot in zijn totale F1-carrière al ruim 489 miljoen dollar verdiend hebben, wat neerkomt op zo’n 433 miljoen euro. Hamilton zou die verdiensten halen uit zijn salaris en contractuele bonussen, bijvoorbeeld voor het behalen van een wereldtitel. Eventuele extra inkomsten, zoals bijvoorbeeld voor zijn samenwerking met Tommy Hilfiger, zitten in die verdiensten nog niet inbegrepen.

Opvallend is dat Lewis Hamilton in zijn F1-carrière nog maar aan zijn dertiende seizoen bezig is, daar waar Schumacher zijn F1-carrière ruim twintig jaar duurde.

Forbes meent dat Lewis Hamilton zijn huidig contract bij het Mercedes F1 team hem dit jaar zo’n 40 miljoen dollar oplevert. Het hoogste bedrag dat Michael Schumacher op jaarbasis verdiende zou volgens Forbes in 1999 zo’n 38 miljoen dollar geweest zijn. Schumacher reed toen zijn vierde seizoen voor Ferrari en aangepast volgens inflatie zou dat vandaag de dag wel meer zijn dan dat Lewis Hamilton momenteel bij Mercedes verdient.

Top-10 best verdiende F1-piloten ooit:
1. Lewis Hamilton (433 miljoen euro)
2. Michael Schumacher (411 miljoen euro)
3. Fernando Alonso (405 miljoen euro)
4. Sebastian Vettel (317 miljoen euro)
5. Kimi Raikkonen (293 miljoen euro)
6. Jenson Button (130 miljoen euro)
7. Ralf Schumacher (107 miljoen euro)
8. Jacques Villeneuve (102 mijoen euro)
9. Felipe Massa (97 miljoen euro)
10. Rubens Barrichello (97 miljoen euro)


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}