Villeneuve: “Verstappen is klaar voor de titelstrijd, nu Red Bull nog”

Voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve neemt nooit een blad voor de mond. In het verleden uitte hij kritiek op Max Verstappen, net als hij dat bij zoveel andere rijders deed. Deze keer horen we echter een positieve Villeneuve over Verstappen.


Volgens Villeneuve was het destijds logisch dat Max Verstappen meteen tekende voor een F1-contract bij Red Bull, ook al had hij bijvoorbeeld nog geen seizoen in de Formule 2 achter de rug. Verstappen koos volgens Villeneuve voor zekerheid, wat op zich een juiste keuze is.

“Het mag duidelijk zijn dat als je de kans krijgt aangeboden om in de Formule 1 te rijden, je deze met beide handen aanpakt. Als jonge coureur weet je nooit wat een seizoen in de Formule 2-klasse je gaat brengen, dus je moet wel kiezen voor de Formule 1 wanneer je de optie hebt,” vertelt de voormalig F1-kampioen tijdens een interview met ‘RacingNews365’.

Wel vindt Villeneuve het jammer dat Verstappen destijds door die keuze niet voldoende voorbereid was op zijn F1-debuut. Volgens Villeneuve is Verstappen nu, drie jaar later, een veel betere en completere rijder dan toen hij zijn F1-debuut maakte.

De Canadees meent dat Verstappen, zoals hij nu is, destijds zijn F1-debuut had moeten kunnen maken. De progressie die Verstappen ondertussen heeft gemaakt zorgt er ook voor dat Villeneuve Verstappen ondertussen rijp vindt om voor de titel te gaan strijden.

“In de vorm waarin hij nu verkeerd zou hij met een goede wagen kunnen meestrijden om de titel. Die kans zal dit seizoen misschien nog niet voorbij komen, maar in de komende jaren denk ik dat hij er als persoon klaar voor is,” besluit Villeneuve.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022