Lewis Hamilton radeloos: “We weten niet waardoor we zo traag zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de tweede oefensessie moest Lewis Hamilton gisteren toegeven dat Mercedes op vrijdag niet over de benodigde snelheid beschikte en dat het tegelijkertijd nog met heel wat vragen zat.

De GP van België lijkt dit seizoen de grootste kans voor Mercedes te worden om een overwinning te halen dit seizoen. Met heel wat rivalen die achteraan op de startgrid aan de race zullen beginnen vormt de race op Spa-Francorchamps een uitgelezen kans om te strijden voor de overwinning.

Tijdens de oefensessies gisteren waren Russell en Hamilton echter niet bijzonder snel, Hamilton moest aan het einde van de tweede oefensessie tevreden zijn met de zesde tijd op bijna 1,4 seconde van Max Verstappen. Vooral op de harde bandencompound ontbrak het beide Mercedes-rijders aan grip en werden heel wat fouten gemaakt.

“Het kunnen de banden zijn, het kan de bandentemperatuur geweest zijn, het kan de vleugelafstelling geweest zijn. Het kunnen heel wat dingen geweest zijn,” aldus Hamilton. “Het voelt niet dramatisch slecht aan maar we zijn erg ver verwijderd.”

“We maken dit echter wel vaker mee op vrijdag, dat de dingen op zaterdag beter verlopen, laat ons hopen dat dit hier ook het geval is.”

“De wagen voelt op het vlak van kwalificatiesnelheid niet hetzelfde als in Boedapest maar het is niet zo bijzonder ver verwijderd van hoe we ons meestal op vrijdag voelen.”

“We gaan alles geven wat we kunnen. We gaan erg hard werken om de data te analyseren en te bekijken hoe we meer uit de wagen kunnen halen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen