“GP van België is gered”: Spa-Francorchamps in juli op F1-kalender 2023?

Ferrari
Ferrari

Volgens ‘Het Nieuwsblad’ zou de GP van België voorlopig ‘gered’ zijn en ook in 2023 op de F1-kalender staan. Daarbij zou wel een nieuwe plaats op de F1-kalender horen, namelijk in juli.

Wekenlang al zijn er geruchten over het mogelijk verdwijnen van Spa-Francorchamps van de F1-kalender maar de voorbije dagen lijkt er iets in beweging te zijn gekomen. De Formule 1 lijkt eindelijk te beseffen dat traditionele circuits zoals Spa-Francorchamps absoluut hun plaats op de F1-kalender verdienen.

Volgens bronnen van ‘Het Nieuwsblad’ zou organisator Spa Grand Prix deze ochtend een voorstel van de Formule 1 ontvangen hebben om op zijn minst in 2023 opnieuw een F1-race te organiseren. Daarbij zou er wel sprake zijn van een andere datum op de F1-kalender. Volgens diverse bronnen zou de Formule 1 de GP van België in juli op de F1-kalender willen plaatsen.

De komende weken wordt een officiële bekendmaking van de F1-kalender 2023 verwacht. Een officiële bekendmaking dat Spa-Francorchamps en België ook volgend jaar op de F1-kalender staan volgt mogelijk al veel vroeger.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print