Charles Leclerc: “We weten nog niet wie de snelste is”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc is het nog te moeilijk om na de twee oefensessies op vrijdag te weten hoe de pikorde dit weekend is, wie de snelste is.

Tijdens de eerste oefensessie stond Ferrari met beide wagens bovenaan, Carlos Sainz reed de snelste tijd met een kleine voorsprong op Charles Leclerc. Max Verstappen was tijdens de tweede oefensessie echter de snelste, Verstappen was zelfs ruim acht tienden sneller dan Leclerc die de tweede tijd reed. Leclerc is echter van mening dat het nog te moeilijk is om te weten wie dit weekend het snelste is.

“Over het algemeen was het geen al te slechte dag,” blikt Leclerc terug op de oefensessies op vrijdag. “Deze eerste dag na de zomervakantie was erg verschillend, maar het algemeen gevoel was goed.”

“Het is nog te moeilijk om te bepalen wat de pikorde dit weekend zal zijn. Al de teams reden een erg verschillend programma.”

Gezien de vele gridstraffen is dat erg normaal, ook bij Ferrari reden ze met een ander programma door de gridstraf die Leclerc krijgt.

“Laat ons zeggen dat onze focus niet zo sterk als normaal op onze kwalificatiesnelheid lag,” aldus Leclerc. “Dat zou wat nutteloos zijn. Dus ja, onze focus lag op de racesnelheid en het zo snel mogelijk opnieuw naar voor geraken. Laat ons zien wat het geeft.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen