Vandaag bekendmaking nieuw contract voor GP van België?

Ferrari
Ferrari

De geruchtenmolen over de toekomst van de GP van België draait tegen een ongelooflijke snelheid en in vele richtingen. Volgens sommigen wordt vandaag mogelijk een nieuwe overeenkomst officieel bevestigd en die zou … drie of vijf jaar omvatten.

Het kan verkeren, de voorbije weken werd de GP van België zo goed als afgeschreven, de laatste strohalm hoop was gevestigd op het al dan niet doorgaan van de race in China volgend jaar of het niet terugkeren van Zuid-Afrika op de kalender.

De kritiek van zowel de fans, teams als de rijders nam toe. Het was opvallend in welke mate de teambazen en F1-piloten de handschoen opnamen om Spa-Francorchamps en haar plaats op de F1-kalender te verdedigen. De ene na de andere rijder liet verstaan dat het onbegrijpbaar zou zijn mocht Spa-Francorchamps op de F1-kalender 2023 ontbreken.

En laat nu net exact dat het geval geweest zijn op de ‘ontwerpkalender’ die de Formule 1 de voorbije weken liet circuleren. Maar ook de F1-bazen is de kritiek duidelijk niet ontgaan. Voeg daaraan toe dat de organisatoren van de GP van België voor de editie van dit jaar inderdaad echt wel een tandje bij hebben gestoken met meer animatie, sterk verbeterde faciliteiten en ook een beter verkeersplan.

F1-baas Stefano Domenicali liet na de bekendmaking dat Audi vanaf 2026 zal deelnemen aan de Formule 1 alvast het volgende optekenen: “Ik las al vaak dat Francorchamps zal sneuvelen maar ik zou daar nu voorzichtig mee zijn…”

Domenicali liet eerder deze week al verstaan dat de gesprekken met de organisatoren van de GP van België nog bezig waren. Volgens sommige bronnen zou er vandaag zelfs al ‘witte rook’ kunnen zijn en een nieuwe overeenkomst bekendgemaakt worden. Volgens andere bronnen duurt het nog even maar er zou zelfs sprake zijn van een nieuwe meerjarige overeenkomst die drie of vijf jaar loopt.

Voorlopig blijft het echter wachten op officieel nieuws …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print