Lewis Hamilton roept fans in Silverstone tot de orde: “Geen boegeroep voor Max Verstappen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de kwalificatie kreeg Max Verstappen voor zijn tweede plaats op de startgrid boegeroep te verwerken. Hamilton reageerde sportief en riep zijn fans op om het boegeroep achterwege te laten.

Eerder had ook al Red Bull-teambaas Christian Horner gereageerd op het boegeroep, Max Verstappen liet dan weer verstaan dat het boegeroep hem weinig doet en dat als de fans het echt leuk vinden, dat ze het dan maar moeten doen. Echt sportief is het echter niet en Lewis Hamilton riep zijn fans na afloop van de kwalificatie tot de orde.

“Ik vind niet dat er boegeroep moet zijn. We hebben zo’n geweldig fans hier, deze fans voelen wisselende emoties, positief en negatief. Ik ben het echter niet eens met het boegeroep, ik vind niet dat we dat moeten doen,” aldus Hamilton.

“We moeten hier iedereen vooruit pushen. Het maakt geen verschil wanneer je iemand uitjouwt. Ze hebben al een fout gemaakt of wat dan ook wanneer je het doet.”

Volgens Hamilton ligt de oorzaak van het boegeroep nog steeds bij de intense strijd van vorig jaar en het controversieel slot van het seizoen dat de F1-titelstrijd vorig jaar beslist.

“Ik apprecieer echt enorm de steun die ik hier krijg. Misschien voelen sommigen nog de pijn van vorig jaar. Ik apprecieer jullie steun echt.”

Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff was het eens met Lewis Hamilton en vindt niet dat boegeroep thuishoort in de sport.

“Ik vind dat we nergens in de sportwereld boegeroep zouden moeten horen, dat is echt niet sportief,” aldus Toto Wolff.

“Het is duidelijk dat we graag rijders en het team steunen, dat is fantastisch, dat enthousiasme. Maar wanneer je iemand anders niet steunt, zwijg dan gewoon, dat is denk ik de beste manier.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print