Lewis Hamilton vraagt de FIA maatregelen om dominantie Red Bull te stoppen en Verstappen reageert: “Het leven is oneerlijk, daar moet je gewoon mee omgaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton roept de FIA op om een datum te bepalen vanaf wanneer teams aan de auto van het daaropvolgende seizoen kunnen beginnen te werken omdat hij bang is dat Red Bull al werkt aan de F1-bolide voor 2024.

Het is al Red Bull wat de klok slaat in 2023, de Oostenrijkse formatie domineert de Formule 1 en Lewis Hamilton is bang dat ze in Milton Keynes al aan de bolide voor 2024 aan het werken zijn. Zodoende wordt het voor de concurrentie moeilijk om de achterstand goed te maken en daarom vraagt de zevenvoudig wereldkampioen de FIA om maatregelen.

“De auto gaat de goede kant op, ik denk dat het uiteindelijk waarschijnlijk is dat we aan het eind van het jaar beetje bij beetje Red Bull inhalen,” vertelde Hamilton aan Sky Sports.

“Maar dat komt waarschijnlijk omdat zij zich al richten op de auto van volgend jaar. Ze zijn al zo ver dat ze niets meer aan deze auto hoeven te veranderen.”

“Ik denk dat de FIA een termijn moet vastleggen waarop iedereen mag beginnen met de ontwikkeling van de auto van volgend jaar, bijvoorbeeld 1 augustus, dan kan iedereen beginnen zodat niemand een voordeel kan hebben op het volgende jaar want dat is klote.”

Het zal u echter niet verbazen dat Max Verstappen het daar niet mee eens is en die reageerde kort door aan de verzamelde media te zeggen: “Het leven is oneerlijk, niet alleen in de Formule 1. Veel dingen in het leven zijn oneerlijk, daar moet je gewoon mee omgaan.”