Charles Leclerc: “Een toekomst met Ferrari na 2024? Daar denk ik nog niet over na”

Ferrari
Ferrari

Leclerc zijn huidig contract bij Ferrari loopt eind 2024 af en de speculaties over de Monegask zijn toekomst nemen toe. Leclerc zelf denkt naar eigen zeggen nog niet te veel na over zijn toekomst.

“Traag. We beginnen er inderdaad erg traag over te praten,” antwoordt Leclerc wanneer hem gevraagd wordt of er contractbesprekingen met Ferrari aangevat worden. “Om eerlijk gezegd ben ik er nog niet zo mee bezig. Wanneer ik zeg dat we er langzaam over aan het praten zijn dan is dat af en toe eens maar nog niets speciaal, niets specifiek.”

Leclerc liet later in het gesprek verstaan “dat er hier en daar wat grapjes over gemaakt worden, maar nog niets formeel of specifiek.”

Naarmate de tijd verstrijkt en de resultaten van Ferrari blijven tegenvallen nemen de speculaties over een eventuele overstap van Charles Leclerc van Ferrari naar een ander team toe. Leclerc werd dan ook gevraagd of hij zijn opties voor na 2024 ‘open houdt’.

“Ik hou van Ferrari, ik ben blij om hier te zijn. Ik zeg niet dat ik mijn opties open wil houden,” aldus Leclerc. “Ferrari is het team dat me geholpen heeft om te zijn waar ik nu ben. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik zeer blij ben om bij Ferrari te zijn.”

“Uiteraard zijn het team en ikzelf niet blij met waar we ons momenteel bevinden maar we werken allemaal in de juiste richting.”

“Ik heb er vertrouwen in dat we de juiste richting uitgaan. En opnieuw, ik hou van Ferrari, ik ben blij om er te zijn.”

In het verleden maakte Leclerc een ‘logische’ overstap van Sauber naar Ferrari maar deze keer wordt er dus uitgebreid gespeculeerd over de Monegask zijn toekomst.

“Het is waarschijnlijk de eerste keer in mijn carrière dat ik me in deze situatie bevind,” aldus Leclerc. “Al de andere wijzigingen die ik in het verleden heb gedaan, eigenlijk was dat gewoon van Sauber naar Ferrari, waren redelijk rechttoe rechtaan.”

“Nu bevind ik me tijdens mijn carrière in een andere situatie. Maar het maakt me niet uit, ik focus me op het rijden, ik hoop gewoon dat ik zo snel mogelijk met Ferrari win, vervolgens zullen we zien.”