Ligt nieuw stuurwiel aan basis succes Mclaren?

Mclaren Mercedes lijkt de laatste twee wedstrijden ongrijpbaar voor de concurrentie. Lewis Hamilton won twee maal achter elkaar met sprekend gemak. Tijdens de Grote Prijs van Frankrijk zag het er echter nog heel wat minder goed uit voor Mclaren, maar sinds de race op Silverstone lijkt Hamilton buiten categorie. Volgens de Engelse krant The Telegraph ligt een nieuw stuurwiel aan de basis van het recente succes.

Mclaren zou haar stuur hebben uitgerust met twee extra hendels. Naast de twee hendels voor het schakelen die alle teams hebben, zou Mclaren er ook nog twee hebben voor het aanpassen van de omwentelkracht of "torque" van de motor. Op die manier voorkomt m’n wielspin in de trage bochten maar kan m’n toch snel blijven in de snellere delen van het circuit.

Is dit dan legaal? Aangezien de elektronische hulpmiddelen verboden werden aan het begin van dit seizoen.

De regels in deze kwestie stellen dat een rijder niet tegelijkertijd mag schakelen en de krachtinstellingen van de motor mag wijzigen. Beide bedieningen mogen dus niet met één enkele knop gebeuren. Daarom koos Mclaren er voor om extra hendels aan het stuur te monteren zodat de rijder telkens twee bewegingen moet doen, één voor het veranderen van de versnelling en één voor het veranderen van de krachtinstellingen van de motor.

Voorlopig lijkt deze innovatie dus perfect binnen de regels en het is dan waarschijnlijk ook maar een kwestie van tijd voor de concurrentie het idee overneemt.