McLaren ontkent teamorders te hebben gebruikt

Lewis Hamilton kwam gisteren tijdens de GP van Duitsland vast te zitten achter teamgenoot Heikki Kovalainen. Wat daarop volgde was een kunstje van verdoken teamorders volgens veel insiders.

Het ene moment zie je Ron Dennis die op wat knopjes zit te drukken aan de commandostand, en de bocht nadien gaat Lewis Hamilton met veel gemak voorbij Kovalainen. Dit zonder dat de Fin ook maar enigszins zijn rempunt mist, of ook maar enigszins instuurt naar rechts, waar hij dat normaal hoort te doen.

Volgens velen overduidelijk een geval van teamorders en waren die niet verboden in de formule 1? McLaren ontkent alvast dat het teamorders heeft gebruikt.

"Het enige wat we doen is onze rijders adviseren over de respectievelijke snelheid van de andere rijder. Uiteindelijk beslissen ze zelf," aldus Ron Dennis. "Lewis was bijna één seconde sneller en toen dat gezegd werd tegen Heikki, liet hij Hamilton passeren. Het was een mooie sportieve geste."

De vraag blijft dan echter of het effectief noodzakelijk was om Hamilton zomaar te laten passeren. Als de Brit dan toch zoveel sneller was, dan had hij uit zichzelf ook wel zonder problemen voorbij Kovalainen geraakt en dan had het publiek nog een mooi inhaalmanoeuvre gezien. Nu kon het publiek de actie maar matig appreciëren, wat er dan ook in resulteerde dat een deel van het publiek een fluitconcert gaf.

 

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022