Liuzzi bevestigd bij HRT

Vitanonio Liuzzi mag zichzelf dan toch nog een F1 piloot noemen het komende seizoen. HRT heeft zopas in een officiële mededeling laten weten dat Liuzzi het tweede zitje bij het team toegewezen krijgt.
Daarmee is niet alleen de line-up van HRT gekend, maar is tegelijkertijd het laatste beschikbare stoeltje van het hele deelnemersveld de deur uit. Liuzzi zag zichzelf na de komst van Di Resta bij Force India ineens zonder zitje, maar kan nu dus aan de slag bij het Spaanse HRT.

Liuzzi zelf is uiteraard tevreden met de keuze van het team: “Ik ben heel gelukkig met deze overeenkomst bij HRT. Ik heb nooit de hoop opgegeven om in de F1 te blijven want ik weet dat ik de ervaring en de juiste attributen heb voor een jong en ambitieus team. Ik kijk tegen een nieuwe uitdaging aan en dat motiveert mij.”

“Er staat me ook heel wat werk te wachten om Hispania Racing door de ontwikkelingsfase van onze nieuwe wagen te gidsen.” voegt de Italiaan er nog aan toe. En gelijk heeft hij, zeker als hij geen vast abonnement op de laatste plaatsen wil hebben. Luizzi’s beste klassering in een race is de 6e plaats en mag nu dus samen met teamgenoot Kartikeyan het team op sleeptouw nemen.

Of Liuzzi ook geld op tafel gelegd heeft is niet bekend. Eerder zei teamgenoot Kartikeyan dat de tweede rijder zeker geld zou meebrengen. Liuzzi daarentegen zei dat hij nog nooit geld betaald had voor een stoeltje en dat ook nu niet van plan was.

Intussen is ook de presentatie van de nieuwe wagen nog maar eens achteruitgeschoven. Het team zal nu in aanwezigheid van beide piloten op vrijdag om 13u de wagen voorstellen van op het Circuit de Catalunya in Barcelona.

image
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”liuzzi_hispania_headline.jpg”;}
Vitanonio Liuzzi mag zichzelf dan toch nog een F1 piloot noemen het komende seizoen. HRT heeft zopas in een officiële mededeling laten weten dat Liuzzi het tweede zitje bij het team toegewezen krijgt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print