Liuzzi gefrustreerd door STR2

Vitantionio Liuzzi is niet tevreden met de vele mechanische problemen die hij dit seizoen al gekend heeft. De Italiaan geeft toe dat het team nog veel werk voor de boeg heeft als het op het einde van het seizoen goede resultaten wil behalen.

“We zijn al voorbij de helft van het seizoen en we moeten beginnen opschieten als we willen begrijpen wat er aan de hand is,” zei Liuzzi tegen Speed TV. “Het kampioenschap lijkt lang, maar het vliegt voorbij, zeker als je de race nooit kan eindigen.”

Het team met thuisbasis in Faenza heeft dit seizoen de meeste opgaven achter zijn naam, namelijk 13, 6 ervan kwamen wel door een stuurfout van de piloot of door aanraking met een andere rijder. Teambaas Franz Tost zei onlangs dat de piloten moeten verbeteren, maar Liuzzi blijft erbij dat het grootste probleem bij de auto ligt.

De Italiaan ging verder: “We stapelen de opgaven als gevolg van een probleem met de versnellingsbak op, en dat is niet wat we moeten doen. De nieuwe versnellingsbak faalde in Magny-Cours bij Speed en op Silverstone deed hij hetzelfde bij mij. We hebben nog veel werk voor de boeg. We proberen de snelheid te verbeteren, ja, maar we hadden ook problemen met de standaard versnellingsbak. Het gaat er niet om dat deze versnellingsbak sneller is, maar dat onze auto onbetrouwbaar is.”